Sunday, February 2, 2020

II - Pafose esimene päev

13.dets, ärkame kl 10.30, täiesti uimased ja loppis. Kodunt võtsime hommikuks kaasa veidi süüa, et hommik üle elada :-) Tervituseks on meile jäetud kolm pudelit vett, lahustuvat kohvi, teed, küpsiseid, tervituskaart. Artemis Cynthia Apartments Complex on ametlikult koha nimi, peatume siin viis ööd.



Kella üheks oleme niipalju vormis, et läheme sadamasse merd vaatama. Vahemeri on ikka üks võimas meri! Päris pisike, kui gloobusel ookeane vaadata, kuid päris suur, läänemerega võrreldes.. Kaks tundi teeme aega parajaks ja aklimatiseerume vana Pafose sadamakindluse juures jalutades.

Eesti keelt on rannas ja tänavatel väga palju kuulda. Ilm on pilvesegune ja veidi päikest, sooja on 17-18kraadi. Täitsa kena suveilm, detsembrikuus :-) Hilisel pealelõunal võtame einet SoleMio rannabaaris. Burger, risoto, pasta bolognese - toidud täitsa head. Toorjuustukooki maitsen ka, samuti väga hea. Kohv on filterkannukohv - no ei ole viga, filtrikohvi kohta.




Toiduvarud saame täiendatud Papantoniou supermarketis. Hinnad on tsipa kallimad kui Eestis. Kaubavalik siin-seal kattub, Kreeka kaup on muidugi valdavas enamuses. Ikka on huvitav vaadata, mis kaubanduses toimub, eriti nii kaugel kodust. Lõunamaisem puuviljavalik, huvitavad maiustused, mereandide suur valik.



Tänavatel liikudes kaupmehed tervitavad ja kõnetavad küll, kuid agressiivselt kaupa ei paku. Pigem midagi sellist et "kas sa astuksid mu baarist läbi" või "mul on siin praegu värsket kala pakkuda". Kuigi turismi mõttes on madalhooaeg, on rahvast siiski piisavalt. Tänavaelu on sellise hübriidmuljega, veidi hispaanialik, veidi araabialik.



Ajan ühe kalakaupmehega pikemalt juttu, uurin kas meres kala on ja kuidas äri läheb. "Veidi ikka on veel kala alles ja äri võiks ikka paremini minna, aga meil on praegu madalhooaeg.." saan vastuseks. Hooaeg ja rahvamassid peaks siinkandis olema sept-okt-nov, kui väljas enam liiga kuum ei ole ja samas ka veel mitte liiga jahe.



Pimedaks läheb juba kella viie paiku, nii et valget aega nägime esimesel reisipäeval vaid mõne tunni. Kella kuueks oleme kodus tagasi ja seame end põhjalikumalt sisse. Küsin juurde ühe teki - tuuakse. Õhtupoolik möödub rahulikult, vaatame telekast eksootilisi kanaleid (Bollywood, Dubai Sport) ja teeme kodutööd, kuhu järgmistel päevadel minna.

No comments:

Post a Comment

XIV - Reis hakkab lõppema

(21.12) Reisi kümnes, eelviimane päev. Kuna homme on puhtalt lennujaama sõit ja lennu ootamine, siis täna on veel võimalus saarel ringi...