Sunday, March 8, 2020

VII - Pafose rannas



(16.12) Pealelõunal liigume tagasi apartmenti. Päikse käes on täitsa okei ja soe, nagu meil septembri alguses, või augusti lõpus. Kella kolme paiku võtame pooleks tunniks basseini ääres aja maha. Ujuma keegi ei kipu, vesi liiga jahe. Basseinid ja ümbruskond on alati piinlikult puhtad, iga päev brigaad toimetab.




Võtan kella nelja paiku ette veel ühe jalutuskäigu rannapiirkonda. Sealsed hotellid püüavad üksteist toretsemise ja luksuslikusega üle trumbata. Mitmetasandilised veesilmad, ulme-valgustused pimedas, jooksupoisid-kelnerid sahmerdavad. Uurin hiljem hindade kohta ka - ei saagi teada, kõik hotellid välja müüdud mitu kuud.




Söögid valmistame täna kodus, ühtegi senti väljassöömisele ei kuluta. Kohalik kartul on täitsa kartuli moodi. Proovime ka miskit teist juurvilja (kartuliga sarnane), uh kui mõru see on. Salatimaterjal on mahlakas ja maitsev - palju parem kui Eestisse saadetavad plastmasstomatid ja -kurgid. Õhtul vaatame ameerika actionfilmi "jumper", mis on sama sisutühi ja eriefekte täis nagu kõik sealsed filmid.




Viimane öö Artemis Cynthia apartmendis, võib kokkuvõtte teha. Alustaks veidrustest, sooja vett tuleb tikutulegs taga ajada, kuid boileri töötades ikka käesoojaks saab. (Vesi on Küprosel kõrges hinnas, vihmasadude ajal kogutakse suured reservuaarid pilgeni täis, et suvel võtta oleks). Siis.. õhksoojuspumpe on kolm - igas toas üks. Üks toimib, teine toimib kuid lärmab, kolmandal pulti ei ole, nii et ta võibolla teoreetiliselt toimiks. Noad on köögis nürid, väga nürid. Jõuga suudame tomatid siiski lõigata-lömastada. Mis veel, põrandad on hirmus külmad. Majad mõeldud ikka väga sooja kliima jaoks. Ja veel rõdule paistab päike hommikul vaid kaks tundi, meil on idapoolne rõdu. Kogu hoonetekompleks on muidu tsipa linnast eemal, vaikses ja privaatses kohas. Usun, et booking'i kõrge hinne (8.9) tulebki just heast vaiksest asukohast ja kõrgest korrashoiust. Eks näis kuidas järgmise majutusega võrdleb :-)



Mobiiliga on nii mugav pilte teha, võtad taskust välja ja klõps. Pildikvaliteet veel siiski kaameratega ei võrdle, endiselt peamiselt sensori suuruse küsimus. Tarkvara on kõvasti arendatud, nii et sensorilt jõudvat infot muditakse seitsmel erineval moel ja inimesele kuvatav foto on juba üsna pudrune ja mürane pikslimass.. nii et kui valgusolud enam nii ideaalsed ei olnud, leidis tavakaamera ka kasutust.



Foto ka, tavakaamerast:


No comments:

Post a Comment

XIV - Reis hakkab lõppema

(21.12) Reisi kümnes, eelviimane päev. Kuna homme on puhtalt lennujaama sõit ja lennu ootamine, siis täna on veel võimalus saarel ringi...