Sunday, March 15, 2020

VIII - Lähme Larnaca'sse



(17.dets) Reisi viies päev, see keskmine! Kui lennupäevi mitte arvestada, siis täpselt üheksa päeva on aega kohapeal olla. Sõidame täna Larnaca'sse, Pafosest stardime hilisel hommikutunnil kl 10 paiku.



Küprose lõunarannik on arheoloogiat ja loodusimesid täis, nii et proovime mõned peatused ka teha. Esimene stop on Aphrodite kivi - legendi järgi tuli siin maale Aphrodite, teise legendi järgi sündis siin Aphrodite. Kreeka keeles on koha nimi Petra tou Romiou (Rooma kivi, Rooma kalju). Täitsa kenad kivid ja kaunis meri - pildistame nagu jaksame ja sätime end taas edasi liikuma.



Teine vahepeatus on Kourion'i varemete juures. Täitsa vahvad varemed! Iidse linna maa-ala on mitu hektarit ja hoolikalt infotahvlitesse süvenedes ja kõiki nurgataguseid kiigates võib rahumeeli kolm tundi aega viita. Kourioni varemed asuvad merepinnast ca 100m kõrgemal, nii et merele on vaade väga hea. Siin asub Episkopi laht ja vaade siit ülevalt all orgu on üsna roheline - põllud on kenasti haritud ja vili kasvab mühinal.








Kolmas vahepeatus on ostukeskuses Limassol'i lääneservas. Kas saab olla veel igavamat kohta kui globaliseeruva maailma poekogumik? Teeme tund aega siiski parajaks ja veendume, et kaubavalik on suures osas sama, mis kodus. Mõned tundmatud nimed siiski leiame, peamiselt rõivapoed. Võtame mõned burgerid ka McDonaldsist. Üleeilne nn kohalik burger oli parem..





Kell kuus õhtul oleme Larnacas kohal, apartment on lennujaama lähedas MacKenzie ranna kõrval. Täitsa pime on sel kellaajal juba ja niiviisi on täitsa tore guest-mängu mängida: sa pead leidma õige maja, õige seifi ja et võtmed kätte saada, ka õiget koodi teadma. Kõik läheb siiski kenasti ja astume enda teise peatuspaika sisse.

Kohalikud minimarketid on lahti kella seitsmeni ja lähen toiduvaru täiendama. Kõik kenasti saadaval, market ise on selline lõunamaine vürtspood rohkem.. võtan kassidele ka krõbinaid, neid oli enne trepikoja juures hästi palju liikvel ja pimeduses on mäuravaid kasse kuulda mitmes kauguses.

No comments:

Post a Comment

XIV - Reis hakkab lõppema

(21.12) Reisi kümnes, eelviimane päev. Kuna homme on puhtalt lennujaama sõit ja lennu ootamine, siis täna on veel võimalus saarel ringi...